Ledigt jobb: Projektledare till Doc Lounge Malmö

Doc Lounges vision är att bredda publiken för dokumentärfilm genom engagerande filmupplevelser och innovativ distribution och lansering. Vi lägger stor vikt vid att nå nya målgrupper, skapa diskussion kring samhällsfrågor, vara en scen för kulturutövare och en mötesplats i staden.

Sedan Doc Lounge startade i Malmö 2006 och har vi expanderat till ett visningsnätverk med 19 Doc Lounge-klubbar i Norden. I Malmö finns huvudkontoret som driver konceptutveckling, distribution/programsättning och koordinering av nätverket. Vår visningsverksamhet grundar sig i ett unikt eventkoncept som bjuder in besökaren att ta del av dokumentärer från hela världen, alltid i spännande miljöer i sällskap av eminenta gäster och med inslag som konserter och installationer. 

Vi söker nu en ny projektledare för Doc Lounge Malmö! Som projektledare är du ansiktet utåt och driver utvecklingen av publikarbetet och arrangemangen i Malmö. Ditt fokus blir att bygga publiken kring våra evenemang och hålla den röda tråden genom arrangemangen, från bokning till produktion och rapportering. Doc Lounge i Malmö håller huvudsakligen till på Babel på Möllevången, och producerar runt 25-30 evenemang varje år.
 

Kvalifikationer

Vi söker ett produktionssnille med detaljsinne som älskar att engagera och inspirera människor! På Doc Lounge Malmö går publikarbete och evenemangsproduktion hand i hand. Vi letar därför efter en ”peoples person” som gillar att skapa nya kontakter, och har ett stort nätverk i Malmö och Skåne. Vi förutsätter att du har erfarenhet av att planera och producera arrangemang, och att du har lärt dig att jobba med eventproduktion på ett välorganiserat och effektivt sätt. Du är en stjärna på kommunikation och är grym på att uttrycka dig och hitta nya smarta lösningar för att nå publiken, oavsett kanal. Du är såklart allmänbildad och nyfiken, och har bra koll på såväl samhällsfrågor som kulturscenen. 

Relevant utbildning inom kultur, kommunikation, marknadsföring och/eller eventproduktion är meriterande. Ett stort dokumentärfilmsintresse är en tillgång, men inget krav. 

Arbetsuppgifter i korthet

Publikarbete: Bygga Doc Lounges community och bredda publiken kring evenemangen (söka upp potentiella målgrupper, etablera samarbeten och interagera med publiken)
Marknadsföring och kommunikation: Löpande kommunikation genom nyhetsbrev, sociala medier, grafiska produkter och pressarbete. 
Programsättning: Inramning genom bokning av gäster och kringarrangemang
Evenemangsproduktion: Planering av evenemang. Koordinera tekniker, volontärer och gäster.
Ekonomi: Ansvara för verksamhetens eventbudget. 
Strategi och administration: Långsiktig planering och utvärdering i samråd med teamet på Doc Lounge HQ.

Viktig info

Tillträde: 1 augusti eller enl. överenskommelse 
Placering: Malmö, Doc Lounges huvudkontor på Media Evolution City
Anställning: Projektanställning tom. 31 maj 2019. 75% med stor möjlighet till förlängning. 
Ansök genom att: Maila din ansökan till andrea@doclounge.se och skriv "Ansökan projektledare Doc Lounge Malmö" i ämnesraden. Lägg personligt brev och CV i samma dokument/mapp, märk med ditt namn. 
Sista ansökningsdatum: Vi vill ha din ansökan senast 19 juni. Intervjuer kommer att hållas löpande. 

Kontaktperson: Andrea Arvidsson, verksamhetsledare Doc Lounge andrea@doclounge.se / +46704120127