Om konceptet

Den nordiska visningsorganisationen Doc Lounge har i tio år arbetat med evenemang, lansering och alternativ distribution av de bästa och mest aktuella dokumentärfilmerna från hela världen. Genom unika helkvällar där filmvisningar kombineras med intressanta kringarrangemang, aktuella gäster, regissörsbesök och liveakter, vill Doc Lounge öka och bredda publiken för dokumentärfilm och ge besökarna en upplevelse som engagerar och stannar kvar i minnet.

Med ett starkt koncept i ständig utveckling har Doc Lounge vuxit till ett nätverk med visningsverksamhet i 19 städer i Norden och huvudkontor i Malmö. Med Doc Lounge Live vill vi nu erbjuda ännu fler, på ännu fler platser, möjligheten att ta del av filmerna och upplevelsen. Doc Lounge Live är ett unikt livesändningskoncept som ger bibliotek, kulturhus och biografer över hela landet möjlighet att ta del av interaktiva livesändningar och dokumentärfilm i världsklass. Konceptet lanserades nationellt 2016 och kommer under året erbjuda fyra nya dokumentärfilmer och livesändningar direkt från Babel i Malmö.

Genom att ta del av Doc Lounge Live-konceptet får man inte bara tillgång till exklusiva förhandsvisningar av högaktuell dokumentärflm och ett rikt utbud av spännande gäster, direktsända liveakter och regissörssamtal. Livepubliken får också genom hela evenemanget möjlighet att delta i kvällen och samtalet genom SMS och sociala medier. I sändningen ingår exklusivt material för livepubliken, som mingelbilder och för-studio där publik och gäster intervjuas. Med Doc Lounge Live vill vi ge lokala visningsplatser möjlighet att bredda sitt program med något nytt och annorlunda och därigenom nå ut till ny publik. Genom Doc Lounge Live skapas också mötesplatser och utrymmen för diskussion och samhällsengagemang. 

Doc Lounge Live utvecklas i samarbete med DIGISCEN® och sändningarna produceras av Strobemedia, specialister på professionella och engagerande livesändningar.

Vill ni vara med? Läs mer om hur det funkar, om bokning, datum och kostnad här!

Vill ni veta om ni kan ta emot Doc Lounge Lives sändningar? Läs vår tekniska guide.

Tillbaka till Doc Lounge Live