Leslie Brinner - lansering och bokning


Tio år efter filmen Leslie - Killen som kommer att glänsa är Malmöregissören Stefan Berg tillbaka med den efterlängtade uppföljaren Leslie Brinner där vi vi får följa artisten Leslie Tay från barndomen i Sofielund till kampen för det stora genombrottet. 

Leslie Brinner kommer att distribueras av Doc Lounge och svenska biografpremiären går av stapeln den 9 november. Inför biografreleasen kommer filmen förhandsvisas under exklusiva evenemang på Doc Lounge-klubbar runtom i Sverige. 


”Det här är mitt största och kanske viktigaste filmprojekt någonsin. Det är en hisnande berättelse om en mycket begåvad artist och en komplex och karismatisk person”,  säger regissören Stefan Berg. 

Bokningen är nu öppen för biografer, bibliotek och kulturhus runtom i Sverige. Se bokningsinformation till höger. 

FILMINFORMATION

Regi och foto: Stefan Berg // Producenter: Elie Kellermann, Elin Kamlert, Stefan Berg // Producerad av: Masters of Reality i samproduktion med Svt Film i Skåne // Med stöd av: Svenska Filminstitutet, Konstnärsnämnden, BoostHbg och Malmö Stad // Distribueras av: Doc Lounge

År: 2018 // Land: Sverige // Längd: 82 min

SYNOPSIS: 

Leslie Tay står inför sitt livs viktigaste projekt: att släppa sitt efterlängtade debutalbum. Han växte upp på Sofielund i Malmö och lärde sig tidigt att vara hård och inte visa känslor. Men som vuxen är tillgången till känslor något han behöver i sitt skapande.
 
Med ett material som spänner över 15 år följer vi Leslie på väg mot genombrottet som artist och målet att bli älskad för sin musik. En film om drömmar och motgångar, vilja och tålamod, och skapandets frigörande kraft.

LANSERINGSPLAN: 

Världspremiär på Nordisk Panorama 
Den 20 september har Leslie Brinner världspremiär som öppningsfilm på Nordisk Panorama Film Festival. Filmen tävlar också om Best Nordic Documentary Award.

Förhandsvisningar på Doc Lounge 
Som upptakt till biografpremiären kommer filmen förhandsvisas under evenemang på Doc Lounge-klubbar i Växjö, Göteborg, Lund, Helsingborg, Sundsvall, Stockholm och Malmö.

Biopremiär 
Fredagen den 9 november går filmen upp på biograf landet över. Bokningen är öppen från och med 20 augusti. Se bokningsinformation i spalten till höger. Frågor om bokning skickas 

Boka nu!

Erbjudandet om att visa Leslie Brinner riktar sig till biografer, bibliotek och kulturhus i Sverige. I paketet ingår:

Rättigheter till visning
Leverans av filmfil (DCP eller högupplöst fil)
Press- och marknadsföringsmaterial 
Tips till kreativt publikarbete

Datum 
Biografer kan visa från och med Sverigepremiär 9 november.
Bibliotek, kulturhus och övriga visningsplatser kan visa från och med 23 november. 

Filformat
Filmen kan visas från DCP (gäller biografer och distribueras då från Filmlagret) eller högupplöst fil (distribueras då från Doc Lounge). 

Bokning
Skicka bokningförfrågan till bokning@doclounge.se.

Kostnad

Alternativ 1: 35% på biljettintäkter (Minimumgaranti 650kr) 
(gäller endast registrerade biografer)

Alternativ 2: Fast kostnad 2500kr/visning.