Doc Lounge Östersund
Past6/22017

Those Who Jump

Estephan Wagner, Moritz SiebertAbou Bakar Sidibié, 80 min, Denmark, 2016

Those Who Jump

"A refugee from Mali trying to scale the fortified walls around the Spanish enclave of Melilla is given a camera to record his story." -Variety

Huvudpersonen Abou deltar via länk - ställ dina frågor efter filmen!

Från producenterna bakom storfilmer som The Act of Killing och The Look  of Silence kommer nu Those Who Jump - en intim skildring av afrikanska  flyktingars vardag på väg mot Europa.

I Norra Marocko finns en liten remsa av Europeisk mark; den spanska enklaven Melilla. På ett berg vid gränsen bor tusentals afrikanska migranter samtidigt som de riskerar sina liv för att ta sig över murarna för att kunna söka asyl i Europa. Abou från Mali är en av dem. Med en kamera dokumenterar han livet i det provisoriska lägret och försöken att ta sig över murarna. Över ett år har han försökt ta sig över gränsen, som består av tre murar och staket med taggtråd, poliser och övervakningskameror. En del migranter ger upp och återvänder till Mali, men det är inte ett alternativ för Abou.

Genom filmkameran hittar Abou en mening i att dokumentera tillvaron; "När jag filmar känner jag att jag existerar". Reslutatet är ett starkt porträtt av strävan efter frihet och värdighet vid en av världens mest militärbevakade gränser. 

LIVEMUSIK: Kape 
Lyssna: www.youtube.com/kapetalism

MIDDAG endast genom förbokning

Välkomna!