Doc Lounge Malmö
Current5/92017

SILVANA Väck Mig När Ni Vaknat

Olivia Kastebring, Mika GustafsonChristina Tsiobanelis, min, Sweden, 2017

Trailer Silvana - väck mig när ni vaknat from MANTARAY FILM on Vimeo.

SILVANA Väck Mig När Ni Vaknat

Ett nära och magiskt porträtt av Sveriges största hiphop ikon

För många har Silvana blivit en viktig del i denna tids rörelse av feminism och antirasism. För många är hon en energikälla, men kanske viktigast, en överlevnadsstrategi.

Silvana Iman has become an important part of the feminist and antirasism movement in Sweden. For many, she is an energy source, but perhaps most importantly, she is a survival strategy. Make sure to see this intimate and magical portrait of Sweden's number one hip hop icon.

SILVANA
Olivia Kastebring, Mika Gustafson, Christina Tsiobanelis / Sverige 
Språk: Svenska
Undertext: Ingen

SILVANA Väck Mig När Ni Vaknat är en dokumentär om rapparen Silvana Imam och om att ta sig utrymmet att bara vara och göra, utan andras ramar. Men tvingas stå upp och ta ställning. Där musiken blir ett redskap och orden vapen. Men också om hur det privata blir politik i ett samhälle som blir allt kallare. De tre regissörerna har följt Silvana sedan våren 2014 fram till idag och ger en helt unik bild av en artists genombrott. Det är en historia om att brottas med rollen som förebild och samtidigt med sina egna och samhällets förväntningar. Publiken får möta personen Silvana, bakom den offentliga mediebilden.

"Feministiskt tidsdokument” - Film Cloud

Dokumentären följer Silvanas väg från Stockholms undergroundscen till hon blir en hyllad ikon. Hon vinner flera stora utmärkelser och bildar en nästan mytisk relation med den svenska popartisten Beatrice Eli.Men efter bara ett år i rampljuset rasar allt samman. Silvana kraschar och är trött på konsekvenserna av att bli kategoriserad som en "stark kvinna". Hon bestämmer sig för att börja visa nya sidor av sig själv "för att det inte finns några superhjältar, bara människor".

Visningen sker i ett stolt samarbete med TriArt och filmen har biopremiär den 15 september. 

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Information in English: http://doclounge.se/films/silvana-vack-mig-nar-du-vaknat

Läs mer om Doc Lounge Malmös program här!

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel        

Friends & sponsors