Doc Lounge Helsingborg
Current6/32019

Roll Red Roll

Som en förlängning av Feministiska Filmdagar och som upptakt till Internationella kvinnodagen visar vi ikväll true-crime dokumentären "Roll Red Roll". En berättelse om sociala mediers makt och USAs "Boys will be boys"-kultur.

Detta blir första kvällen vi håller till på Beijing 8, Mäster Palms Plats, som håller kök och bar öppen under hela kvällen. Så passa på att avnjuta några dumplings till filmen!

Roll Red Roll
Nanzy Schwartzman/ USA/ 2018/ 80 min

Ett uppmärksammat våldtäktsmål mot två high-school fotbollsstjärnor i amerikanska Steubenville och om sociala mediers makt. En true-crime berättelse som går på djupet bakom den ”Boys will be boys”-mentalitet som till stor del råder på de flesta high-schools runtom i landet, men också och om att misstroendeförklara ett försvarslöst offer. Det är nämligen först när en en lokal brottsbloggare börjar gräva i målet online som händelsen väcker uppmärksamhet och polisen tar tag i fallet. Med hjälp av arkivmaterial och intima intervjuer, med förhörare och invånare i Steubenville, målar regissören Nancy Schwartzman upp en obehaglig bild av den våldtäktskultur som fötts fram i USA. 

Trailer hittar du här.

Kvällens Schema:
17:00 - Dörrarna öppnar
18:00 - Filmstart
19:20 - Filmsamtal
20:00 - Kök och bar håller öppet till 22:00 för eftersnack

Biljettpris ordinarie 70 kr. Student/ Pensionär 50 kr.

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!