Doc Lounge Helsingborg
Past1/32017

Noma - My Perfect Storm

Pierre Deschamps, 95 min, UK, 2015

"Noma my perfect storm" - Trailer from Documentree Films on Vimeo.

Noma - My Perfect Storm

Följ framgångsrika René Redzepi och hans prisade restaurang Noma.

En kreativ resa i det unika sinnet hos en av världens mest framgångsrika kockar René Redzepi, delägare i den prisade restaurangen Noma.

“Every bit as beautiful and sensuous as the courses they create at Noma.”
-Berlingske Tidende
★★★★

Hur lyckades René revolutionera den gastronomiska världen och uppfinna ett helt nytt sätt att tolka nordisk mat samtidigt som han radikalt förändrade bilden av den moderna kocken? Hans berättelse liknar den klassiska sagan om den fula ankungen som förvandlas till en majestätisk svan, där René Redzepi blir härskare över den moderna gourmetmatens rike. Men under den polerade ytan finns sprickor i form av gamla sår. 2013 blir det värsta året i René Redzepis karriär. Vi följer honom när han kämpar sig tillbaka till toppen, uppfinner Noma på nytt och återvinner titeln som världens bästa restaurang 2014. För fjärde gången.
Språk: Engelska. Inga undertexter.

“A foodie’s valentine”
-NY Times
★★★★★

TID: Dörrarna öppnar kl 17.00 / Filmen börjar ca kl 18.00
PLATS: The Tivoli, Köpenhamnskajen 1, Helsingborg
ENTRÉ: 70 kr (60 kr förköp, 50 kr /Stampus och AW-sällskap)

Doc Lounge Helsingborg håller som vanligt till på The Tivoli och kryddar varje visning med liveframträdanden, förfilmer och eftersnack med spännande gäster. Nytt för i år är AW-paketet som ger sällskap på fem eller fler personer rabatt på inträdet. Dessutom möblerar vi numera även med bord för de som önskar äta en bit mat under programmet.

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg, samt med sponsring från ABF Helsingborg, The Tivoli, JTek, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack vänner!

Friends & sponsors