Doc Lounge Göteborg
Current13/112018

Man Made

T Cooper, 93 min, USA, 2018

MAN MADE Teaser from Man Made on Vimeo.

Man Made

Bodybuilding, transitioner och queera berättelser samlas i en hjärtvärmande skildring av fyra transmäns resa mot världens enda bodybuilding-tävling för transpersoner!

Man Made tar oss rätt in i hjärtat av den del av hbtq som kanske oftast hamnar i skymundan. Genom fyra transmäns berättelser synliggörs inte bara deras komma-ut-historier och hur de psykologiskt måste bygga upp sig själva och sitt liv igen i förhållande till familj och omgivning, utan också den kroppsliga transition och återuppbyggnad de går igenom för att nå sina mål: att skapa sig själva som den man de alltid varit. Reese är den ensamstående pappan som kämpar med perioder av hemlöshet, Dominik söker upp sin biologiska familj, Kennie erkänner för sig själv och sina nära vem han egentligen är och Mason försöker få sin mentala hälsa i schack.

T Cooper, som själv är transperson, har lyckats skildra både de psykologiska och fysiska aspekterna av trans och när han sätter ihop dem med bodybuilding och sportdokumentärernas klassiska berättarteknik, skapas ett varmt och inkännande porträtt och en historia som sällan blir berättad!

 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, ABF och Folkteatern.  

Dessa kvällar finns möjlighet att ta med sitt glas från baren in i salongen. Möblering: Dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrarna in till foajén öppnar kl. 18:30, du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 19:00
PLATS: Folkteaterns lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud

Friends & sponsors