Doc Lounge Göteborg
Past14/112017

Liberation Day

Ugis OlteMorten Traavik, 98 min, NorwayLatvia, 2016

Liberation Day

SÄSONGSFINAL! Nordkoreas första rockkonsert med ett provocerande, ex-jugoslaviskt kultband + Regissörssamtal!

Kultbandet Laibach är det första och enda rockband som någonsin genomfört en konsert i Nordkorea. Ett oväntat val som chockade en hel värld.

Varmt välkomna till vår säsongsfinal då vi visar Liberation Day! Innan filmen sätter Sandra Dermark, från klubben High Time, rätt stämning med rock från flera årtionen och hörn. När filmen är klar håller vi ALLA tummar för att tekniken fungerar som den ska och att ingen mindre än regissören själv, Morten Traavik, finns med oss direkt via Skype för ett samtal! Är det säsongsfinal så är det.

Liberation Day
Ugis Olte, Morten Traavik / Norway, Latvia        
Språk: Engelska
Undertext: Ingen (textad på engelska när de pratar annat språk)

Det ex-jugoslaviska kultbandet har höjt människors ögonbryn i över 35 år. Det är inte bara på grund av deras musik men också på grund av bandets slående stil. Laibachs videos, konserter och kläder innehåller militära och industriella element. Bandet har till och med anklagats för anknytningar till nazismen. Ironiskt nog är bandet inbjudna att spela på Nordkoreas firande av landets befrielsedag.

”It sounds bizarre. It is bizarre!” - The Guardian

Filmen följer medlemmarna i bandet och deras entourage från ankomsten till Nordkorea fram till konserten. Samtidigt som förberedelserna till konserten bromsas av teknikstrul och konstanta störningar från censuren, ökar de internationella spänningarna när högtalare med propaganda installeras längs gränsen till Sydkorea.

”Perhaps the most spectacular cultural event of recent times, and definitely the most surprising documentary you’ll see this year” - Filmmagasinet (Norway)    

Liberation Day hade världspremiär på IDFA 2016.

DJ: Sandra Dermark
Sandra Dermark från klubben High Time står bakom skivspelaren den här kvällen. Rock från flera årtionden och hörn bjuds det på!

REGISSÖRSSAMTAL: Morten Traavik
Direkt efter filmen har vi ett samtal via Skype med regissören Morten Traavik. 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, ABF och Folkteatern.  


- - - - - - - - - - - - - - - 
TID: Dörrarna in till foajén öppnar kl. 18.30, du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess / Filmen börjar ca kl. 19.30
PLATS: Folkteaterns foajé, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud
TRAILERFACEBOOKHEMSIDA

Friends & sponsors