Doc Lounge Göteborg
Current16/102018

Leslie on Fire

Stefan Berg, 82 min, Sweden, 2018

LESLIE ON FIRE - Trailer from Berg Images on Vimeo.

Leslie Brinner

I samarbete med Individuell människohjälp och Röda Korsets ungdomsförbund bjuder vi in till en gratis kväll med film, musik och möten!

Det är tidigt 2000-tal och Leslie Tay är 14 år. Han bor i Sofielund, “Seved”, i Malmö och drömmer om att bli “riktigt stor i musikindustrin”. Istället hamnar han snett och ses som “the most fucked up kid” i området och barnet inga föräldrar vill att deras egna barn ska umgås med.

13 år senare har han samarbetat med både Silvana Imam och Cherrie och jobbar med sitt livs största projekt: inspelningen av sitt efterlängtade debutalbum. Han befinner sig inom genren RnB, en genre präglad av passion och känslighet, och sjunger på svenska. De intima låtarna kontrasterar starkt mot den norm som regerade i uppväxtens Malmö, där var det svårt att prata om känslor och viktigt att hålla en hård yta.

Leslie Brinner är ett närgånget porträtt av en av Sveriges starkast lysande RnB-stjärnor och en film som med en finkänslig skörhet skildrar drömmar och kreativitet samt utmanar normer kring manlighet.

 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, ABF och Folkteatern.  

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrarna in till foajén öppnar kl. 18:30, du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 19:00
PLATS: Folkteaterns lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
 

Friends & sponsors