Doc Lounge Göteborg
Current12/32019

Exit: Leaving Extremism Behind

Karen Winther, 85 min, Norway, 2018

EXIT: Leaving Extremism Behind TRAILER 2018 from Sant & Usant documentary film on Vimeo.

Exit: Leaving Extremism Behind

Vilken väckarklocka krävs för att väcka våldsamma extremister?

Hur lämnar du en grupp och ett sammanhang där medlemsskapet är satt till livstid? Är det ens möjligt att bli helt “fri”? Se starka och personliga Exit: Leaving Extremism Behind om att hitta vägen ut ur extremismens grepp.

Tidigare nazister, jihadister och våldsamma vänsterextrema - alla har de gemensamt att de betalat ett högt pris när de lämnat sina militanta organisationer. Hur gjorde de? Ikväll beger vi oss in i mörkret och letar tillsammans efter den ljusa vägen ut. 

Norska filmskaparen Karen Winther, som i tonåren var aktiv i både vänster- och högerextrema grupper, besöker andra avhoppare i USA, Tyskland, Frankrike och Danmark. Med knivskarp tydlighet visar Exit vad våld kan göra med en människa och att orsaken till att människor dras in i extremistiska grupper ofta bottnar i annat än ideologisk eller religiös övertygelse.

Filmen är inte bara en skildring av olika människors vändpunkter och väg till försoning utan lika mycket en resa där regissören själv gör upp med sitt förflutna. Går alla handlingar verkligen att förlåta?

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.  
 

→ OM FILMEN
Trailer: https://vimeo.com/260719895
Längd: 85 minuter
Regi: Karen Winther, Norge

Filmen visas på Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: Dörrarna öppnar kl. 18:30, men du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 19:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud

 

Friends & sponsors