Doc Lounge Stockholm
Current26/82017

★Dokumentärfestival på Trädgården★

CRAIGSLIST ALLSTARS

Äntligen är det dags för oss på Doc Lounge Stockholm att bjuda in till årets dokumentärfestival på trädgården!

Äntligen är det dags för oss på Doc Lounge Stockholm att bjuda in till årets dokumentärfestival på trädgården!

▼ 19.00-23.00 på Baksidan ▼ Gratis ▼ Åldersgräns: 21

I år visar vi två fantastiska dokumentärer som aldrig förut har visats i Sverige. Det blir en maxad blandning av meet and greet, blind dates, idolhysteri och sociala expriment. Kom och upplev två filmpärlor tillsammans med oss under bar himmel!

▼ TIDER
17:00 - Trädgården öppnar
19:00 - Sommarfestivalen på Baksidan öppnar
20:30 - Filmstart!

▼ CRAIGSLIST ALLSTARS (65 min, Samira Elagoz, 2016, Finland/Nederländerna)
http://www.samiraelagoz.com/craigslist-allstars/
Craigslist är som ett parallelt digitalt universum, där vem som helst kan posta vad som helst från husförsäljning och kontaktannonser till öppna jobbansökningar med medföljande cv, dlite som på den svenska annonssidan blocket.se.
Den unga performance artisten Samira Elagoz postar en casting annons på Craigslist och ber om att få filma möten mellan henne själv och främlingar. Hon möter blandannat en trollkarl, en webcam-exhibitionist, en ensam rörmockare, en sadistisk pianist och en mjukporrfilm-regissör. Varje möte är ett socialt experiment som Samira dokumenterar och iscensätter på sina egna villkor.
Om internet är ett socialt laboratorium ger Craigslist Allstars ger den en cinematisk form. Samira bevisar att du inte behöver mer en kamera, en bra idé och dos av mod för att skapa en modern tagning på en post-internet dokumentär där intimitet och performance smälter samman. Den gemensamma nämnaren hos alla män hon möter är ensamheten, den tar sig uttryck i spridda former.
Craigslist Allstars hade premiär på IDFA 2016, och var nominerad i ‘the main competition’ på CPH:DOX 2017.

Sommarfestivalen arrangeras i samarbete med Trädgården och med stöd av Svenska Postkodlotteriet, Svenska Filminstitutet, Stockholms Stad och Stockholms Läns Landsting.

▼ Mer info kommer snart...

Friends & sponsors