Doc Lounge Stockholm
Current25/82017

Tokyo Idols

Kyoko Miyake, 88 min, UK, CanadaJapan, 2017

Tokyo Idols Official Trailer from EyeSteelFilm on Vimeo.

★Dokumentärfestival på Trädgården★

Tokyo Idols

Äntligen är det dags för oss på Doc Lounge Stockholm att bjuda in till årets dokumentärfestival på trädgården!

▼ 19.00-23.00 på Baksidan ▼ Gratis ▼ Åldersgräns: 21

I år visar vi två fantastiska dokumentärer som aldrig förut har visats i Sverige. Det blir en maxad blandning av meet and greet, blind dates, idolhysteri och sociala expriment. Kom och upplev två filmpärlor tillsammans med oss under bar himmel!

▼ TIDER
17:00 - Trädgården öppnar
19:00 - Sommarfestivalen på Baksidan öppnar
20:30 - Filmstart!

▼ TOKYO IDOLS (88 min, Kyoko Miyake, 2017, Japan)
http://doclounge.se/films/tokyo-idols
”Idoler” har snabbt blivit ett stort fenomen i Japan där tjejband och popmusik genomsyrar stora delar av samhället. Tokyo Idols är en ögonöppnande film som tar oss in i en värld där medelålders män trånar efter tonårstjejer som gör karriär som idoler. Det är en film om mäns besatthet av unga kvinnors sexualitet och oskuldsfullhet och om tonårstjejer som drömmer om att bli sångerskor. Idolkulturen är enorm och börjar bli mer och mer socialt accepterad. Filmskaparen Kyoko Miyake har valt att följa den 19-åriga Rio och hennes fans för att skildra fenomenet. Genom deras berättelser utforskar filmen Tokyo Idols besattheten av ung kvinnlig sexualitet.

Sommarfestivalen arrangeras i samarbete med Trädgården och med stöd av Svenska Postkodlotteriet, Svenska Filminstitutet, Stockholms Stad och Stockholms Läns Landsting.

▼ Mer info kommer snart...

Friends & sponsors