Doc Lounge Stockholm
Past28/102017

Sonita

Rokhsareh Ghaemmaghami, 90 min, Iran, GermanySwitzerland, 2015

Cinema Without Boarders

Hur kan film användas för att påverka och nå ut?

<<<< HUR KAN MAN ANVÄNDA FILM FÖR ATT PÅVERKA OCH NÅ UT MED SIN BERÄTTELSE?

(Begränsat antal platser, se bokningslänk nedan.)

En dag med film och samtal på temat flykt, asyl, inkludering och mänskliga rättigheter, i samarbete med Svenska filminstitutet och Historieberättarna. 

Vi visar kortfilmer av och med ensamkommande ungdomar från Afghanistan, som närvarar och pratar om sina filmer med filmjournalistenEmma Gray Munthe.

Vi förhandsvisar klipp från en kommande dokumentär av David Wikdahlom sittstrejken och Ung i Sverige. Journalisten Ivar Andersen modererar samtal med Advokat Viktor Banke, representanter från Ung i Sverige med flera.

Vi visar den hyllade dokumentären Sonita, om den afghanska rapparenSonita Alizadeh, och den svenska dokumentären Moderland. Moder Mothanna som vintern 2015 blev felaktigt utpekad som terrorist, gästar Filmhuset tillsammans med Andreas Nilsson, och filmskaparna David Wikdahl och Jon Leck. 

I foajén ställer konstnären Morteza Jamshidi ut sina teckningar om flykten från Afghanistan, och Amir Nabizadeh visar sina fotografier från sittstrejken. Vid bokbordet i foajén berättar Ali ZM om sin bok Ängeln och sparven. 

I vår barnhörna får alla barn och unga prova på att göra sina egna filmer med hjälp av Historieberättarna. Barnpassning finns hela dagen. 

Allt är gratis, vi bjuder på kaffe, frukt och eftermiddagslunch. Platserna är dock begränsade. Boka här!

Frågor? Mejla oss på: open.cinema@rwstockholm.se