Kampanj för ökad jämställdhet och en ny inkluderande mansroll

Machokulturen begränsar, istället för att omfamna alla delar av att vara människa. Med filmen Leslie Brinner som känslo-öppnare, och genom samarbeten och kreativa aktiviteter, vill vi skapa rum för en ny mansroll. Vi söker nu samarbetspartners som vill arbeta med filmen och/eller engagera sig i projektet!

Leslie Brinner ingår i Doc Lounge Impact Hub, ett projekt som finansieras av Svenska Postkodsstiftelsen och drivs av Doc Lounge tillsammans med Anna J Ljungmark (House of Real), som syftar till att skapa synergier mellan dokumentärfilmsdistribution och samhällsengagemang.

Under hösten 2018 och 2019 arbetar vi med Leslie Brinner som plattform och verktyg för att synliggöra machokulturen och öppna upp för en ny, mer inkluderande mansroll, som i förlängningen bidrar till ökad jämställdhet.

Tillsammans med våra samarbetspartners vill vi skapa inspirerande sammanhang, engagerande visningar av filmen, workshops och rum för samtal. Vi riktar oss mot ungdomar, främst unga killar, genom aktiviteter i skolor, fritidsgårdar och i ungdomsgrupper. Vi kommer även arbeta med filmen för vuxna för att skapa positiva förebilder (föräldrar, lärare, poliser, fritidspedagoger, idrottsledare mfl). Filmen kan med fördel användas i arbetet hos organisationer som redan är engagerade i frågan.

Vi har redan etablerat samarbete med riksorganisationen MÄN för jämställdhet, P3 Din Gata och musik- och kulturhuset Arena 305, och vi söker nu fler som vill arbeta med oss i projektet. Vill du engagera dig? Visa filmen? Bygga aktiviteter tillsammans med oss? Kontakta projektledare Andrea Arvidsson så får du veta mer.

Mer om filmen: I Leslie Brinner får vi följa artisten Leslie Tay från barndomen i Sofielund till kampen för det stora genombrottet. Leslie står inför sitt livs viktigaste projekt: att släppa sitt efterlängtade debutalbum. Han växte upp på Sofielund i Malmö och lärde sig tidigt att vara hård och inte visa känslor. Men som vuxen upptäcker han att tillgången till känslor är något han behöver i sitt skapande, och för sig själv. Med ett material som spänner över 15 år följer vi Leslie på väg mot genombrottet som artist och målet att bli älskad för sin musik, och som människa. En film om drömmar och motgångar, vilja och tålamod, och skapandets frigörande kraft.

Kampanj för ökad jämställdhet och en ny inkluderande mansroll

Vill du medverka?

Kontakta Andrea Arvidsson
verksamhetsledare Doc Lounge och projektledare Doc Lounge Impact Hub

andrea@doclounge.se
0046704120127

Klicka här för lanseringsplan och alla visningar av Leslie Brinner

Leslie Brinner Pressarkiv

Doc Lounge Impact Hub 

Leslie Brinner Presskit

 

Friends & sponsors