Kampanj för ökad jämställdhet och en ny inkluderande mansroll

Machokulturen begränsar, istället för att omfamna alla delar av att vara människa. Med filmen Leslie Brinner som känslo-öppnare, och genom samarbeten och kreativa aktiviteter, vill vi skapa rum för en ny mansroll. Nu kan du boka visning och workshop i projektet, se fullständig info nedan!

Leslie Brinner ingår i Doc Lounge Impact Hub, ett projekt som finansieras av Svenska Postkodsstiftelsen och drivs av Doc Lounge tillsammans med Anna J Ljungmark (House of Real), som syftar till att skapa synergier mellan dokumentärfilmsdistribution och samhällsengagemang.

Under hösten 2018 och 2019 arbetar vi med Leslie Brinner som plattform och verktyg för att synliggöra machokulturen och öppna upp för en ny, mer inkluderande mansroll, som i förlängningen bidrar till ökad jämställdhet.

Tillsammans med våra samarbetspartners vill vi skapa inspirerande sammanhang, engagerande visningar av filmen, workshops och rum för samtal. Vi riktar oss mot ungdomar, främst unga killar, genom aktiviteter i skolor, fritidsgårdar och i ungdomsgrupper. Vi kommer även arbeta med filmen för vuxna för att skapa positiva förebilder (föräldrar, lärare, poliser, fritidspedagoger, idrottsledare mfl). Filmen kan med fördel användas i arbetet hos organisationer som redan är engagerade i frågan.​​

Vi har redan etablerat samarbete med riksorganisationen MÄN för jämställdhet, P3 Din Gata och musik- och kulturhuset Arena 305, och vi söker nu fler som vill ta del av projektet. Vill du engagera dig genom att visa filmen? Kontakta projektledare Andrea Arvidsson så får du veta mer.

Mer om filmen: I Leslie Brinner får vi följa artisten Leslie Tay från barndomen i Sofielund till kampen för det stora genombrottet. Leslie står inför sitt livs viktigaste projekt: att släppa sitt efterlängtade debutalbum. Han växte upp på Sofielund i Malmö och lärde sig tidigt att vara hård och inte visa känslor. Men som vuxen upptäcker han att tillgången till känslor är något han behöver i sitt skapande, och för sig själv. Med ett material som spänner över 15 år följer vi Leslie på väg mot genombrottet som artist och målet att bli älskad för sin musik, och som människa. En film om drömmar och motgångar, vilja och tålamod, och skapandets frigörande kraft.

Tycker du att det är viktigt med normkritik? Vill du visa filmen och starta en diskussion kring ämnet? Då kanske något av följande paket är för dig:

Paket 1: Rättigheter till fristående filmvisning av Leslie Brinner
Boka Leslie Brinner för fristående visningar i olika sammanhang (tex på biograf, eller för mindre sällskap) eller för att bygga ett publikt arrangemang omkring. 

Innehåll: Film 
Tidsåtgång: 90 minuter 
Pris: 2500kr eller enl. överenskommelse
Tryck här för att kontakta Andrea Arvidsson och boka.
 
Paket 2: Filmvisning av Leslie Brinner + material till egenledd handledning/diskussion 
Vill du få igång en diskussion i en grupp - kan vara en klass, kollegor eller ett seminarium – och behöver verktyg för att skapa ett givande samtal? Handledningen innehåller frågor som berör flera teman inom maskulinitetsnormer. Den utgår från filmen men har också ett fördjupningsavsnitt där ett urval av scener från filmen används för att exemplifiera olika situationer, som gruppen sedan kan reflektera kring. Handledningen innehåller även förslag på aktiviteter samt metoder för att skapa trygga rum och öppna samtal. 

Handledningen är utvecklad i samarbete med Svenska Filminstitutet och Marco Vega, sexualupplysare, utbildare och föreläsare inom bland annat maskulinitetsnormer.

Innehåll: Rättigheter till dokumentärfilmen Leslie Brinner och fristående scener från filmen att jobba kring. Filmhandledning i pdf-format med metoder, samtalsunderlag och aktiviteter. 
Tidsåtgång: Filmvisning cirka 90 minuter. Tid till handledning kan varieras beroende på förutsättningar, men minst 1-2 timmar rekommenderas. Kan även delas upp i mindre grupper, och på flera tillfällen. 
Pris: 2500kr per visning eller enl. överenskommelse.
​Tryck här för att kontakta Andrea Arvidsson och boka.​
 
Paket 3. Filmvisning av Leslie Brinner + workshop med workshopledare 
I vissa sammanhang kan det vara knepigt att diskutera vad mansrollen egentligen är. Det kan vara svårt att hitta orden, man kan vara rädd för att göra bort sig eller rent av tänka att det inte har med en själv att göra. För att komma igenom dessa barriärer är det viktigt att de personer som möter gruppen vet hur man skapar kontakt. Män för Jämställdhet har mångårig och dokumenterad erfarenhet av skapa ärliga och engagerade samtal på området. Tillsammans med dem och Marco Vega har vi utvecklat ett workshopformat kopplat till filmen som går att anpassa till olika åldrar och typer av grupper, och varierar beroende på behov, förutsättningar och önskemål. 
 
Innehåll: Leslie Brinner, workshopmaterial och en-två workshopledare
Tidsåtgång: Filmvisning cirka 90 minuter. Tid till workshop kan varieras, men minst 1 timme rekommenderas. 
Pris: 7000-10 000kr beroende på tid, upplägg och storlek på grupp och antal workshopledare.
Tryck här för att kontakta Andrea Arvidsson och boka.​​

Mer information om Män för Jämställdhet på https://mfj.se/
Mer info om Marco Vega: http://marcovega.se/

Till alla bokningar av filmen ingår marknadsföringsmaterial i form av presskit, texter, bilder, trailers och annat rörligt material. Doc Lounge bistår gärna med kunskap, idéer och inspiration till publikarbete, arrangemang och tematik. 

Kampanj för ökad jämställdhet och en ny inkluderande mansroll

Vill du visa filmen? Nu kan du boka visning och workshop i vårt Impact-projekt, se fullständig info i texten till vänster.​​

Har du frågor eller vill boka?
Kontakta Andrea Arvidsson, verksamhetsledare Doc Lounge och projektledare Doc Lounge Impact Hub

andrea@doclounge.se
0046704120127

Klicka här för lanseringsplan och alla visningar av Leslie Brinner

Leslie Brinner Pressarkiv

Doc Lounge Impact Hub 

Leslie Brinner Presskit

 

Friends & sponsors